Tisdag 27 Augusti 2013

Igår & idag har jag varit & hjälpt farmor rensa lite från huset till då vi ska flytta in om en månad. Det är mycket saker som ska ner från dammiga hyllor med spindelväv överallt. De flesta sakerna är från 1800-talet. Farmor hade en slags "gobeläng" i en låda som hon berättade var från 1700-talet. Den föreställer en flicka som åker skidor. Jag tror jag måste ha kvar den, den är ju trots allt 300 år gammal. Tänk att den har någon i min släkt suttit & gjort. Kökssoffan, som vi ska ha kvar, är från mitten av 1800-talet. Det är också någonting som en släkting gjort. I det huset har mina fattiga förfäder bott. Då var det inte mer än en liten stuga som pappa sedan byggde ut på 90-talet.
 
Men då finns det ju ganska fula gamla saker också som jag inte alls vill ha kvar. Man ska inte spara på för mycket tycker jag. Så nu sitter jag & letar reda på inredning på internet. Hur jag ska ha råd att klicka hem allt vet jag inte, men det löser sig.
 
Igår var jag för första gången på hemtjänsten. Det gick bra, men jag är inte van vid att ta hand om gamla. Alla mina vänner har jobbat i vården sen gymnasiet, själv har jag virrat omkring mellan kassor & gräsklippare. Så jag kan ingenting & förstår ingenting när det gäller sådant, men man lär sig väl det också precis som allt annat. Ikväll jobbar jag igen & imorgon också. Eventuellt hela helgen också. Nog ska det gå bra. Man behöver ju jobb. Man blir både fattig & galen av att vara arbetslös.
 
Huset.
 

Kon Tiki

Imorgon börjar hösten för mig. Mitt tre månader långa sommarjobb på kommunförrådet är över & jag ska imorgon på hemtjänsten. Jag är nog lite nervös. Tänk om de gamla inte tycker om mig? Eller om någon är otrevlig. Jag som är så känslig för sådant. Om någon är otrevlig blir jag alltid jätte ledsen & går & tänker på det hur länge som helst. Fast man kanske inte ska ta det personligt när man jobbar med sånt. Ja, vi får ju se.
 
Jag har hela dagen lång glassat i Vännäs. Jag bakade Key Lime Pie & det var gott. Inte speciellt svårt heller. Nu ska vi snart se en film som heter Kon Tiki. Den verkar bra.
 
 

Onsdag 21 augusti 2013

Jag sitter & ser tillbaka till framtiden. Hur jag önskar att jag kunde resa tillbaka i tiden & promenera omkring & se på alla människor & grejer. Fast filmerna är gamla är de bra som tusan.
 
nu har jag bara två dagar kvar på jobbet & på måndag ska jag på intro med Angelica i hemtjänsten. Det blir intressant, nervöst om inte annat. Tycker inte om att vara ny på något ställe för det är så nervöst & läskigt. Jag som känner mig så hemma på kommun förrådet nu & så måste jag lämna det, men det blir nog bra ändå.

Tisdag 13 Augusti 2013

Jag är back in business så att säga! Inte längre sjuk & ganska glad. Jag sitter i  köket på Johans bärbara, har tänt ljus för det är ganska mörkt ute &så har jag druckit te. Höst är kanske inte så dumt ändå.
 
Igår hade vi en liten olycka på jobbet. En sorglig sådan. Enligt mig själv. Alla andra tyckte det var hemskt kul, men som den djurvän jag är fick jag lite ont i hjärtat. En av de jag jobbar med satt & körde stora gräsklipparen på Tallvik i godan ro. Mitt i det hela springer en grävling framför gräsklipparen. Den dog såklart. Fast den blev inte sönderklippt i alla fall. Jag var inte med när det hände för jag var på UG & klippte.
När jag kommer till förrådet ber de mig att titta i sopsäcken de har på flaket. De brukar lura mig att lukta på bajs & andra äckliga saker så jag var ganska tveksam, men bestämde mig för att se efter ändå. De andra står & flinar & skrattar. När jag tittar där i ser jag den stackars grävlingen. Det var häftigt ändå, för har aldrig sett en sådan förrut. Jag visste inte ens att det finns grävlingar här uppe, men stackars henne. Det var en hona, säkert en som hade ungar, för hon var väldigt tjock.
 
Jag gruvar mig kopiöst för att sluta jobba. Jag har bara en & en halv vecka kvar & åh vad jag kommer sakna det. Det är väl kanske inte super kul att klippa gräs, men jag trivs med de jag jobbar med även fast de lurar mig att lukta på bajs.
 
 

Deluxe

Jag har det alldeles jätte bra just nu. Precis nu. Jag är hemma från jobbet idag på grund av förkylning & det är väl kanske inte så bra, men det faktumet att det är sommar & att jag idag kan ligga i mygghuset i Vännäs & läsa min bok, gör att jag har det bra. 
 
Jag vaknade halv elva. Alldeles dåsig & väck i huvudet. Gjorde Bullens varmkorv som jag & Johan tryckte i oss då han hade lunch. Sen satte jag mig i min lilla bil & brummade iväg till Vännäs, med väskan fylld av böcker & filmer. Det som var lite trist var att mamma & pappa inte var hemma, de har åkt iväg till stranden, så jag gick till farmor & drack lite kaffe i den lilla utbyggnaden. Där satt jag & riktigt mös. Det är så fint där inne. Det är fönster runt alla väggarna & blommor överallt. Nästan som ett växthus. Då kändes det som om jag hade semester. Bortsett från huvudvärken & alla andra förkylningsgrejer.
 
Jag läser en bok som heter Deluxe. Det handlar om societets familjer i New York 1899. Jätte bra bok. Det är ofrivilliga giftermål hit & dit & rika som blir förälskade i fattiga & lite sånt som var opassande på den tiden. Jag är så glad att jag inte levde då. Vilket helvete. Det är en serie. Andra boken heter Rivaler har jag för mig. Den är lite som Gossip Girl bara att de har hästvagnar, höga hattar & stora balklänningar med korsetter som nästan kväver dem istället för dyra bilar & kortkort klänningar. Pretty much the same & istället för en gossipgirl sida på datorn har de en tidning där allt skvaller skrivs om de rika familjerna.
 
Läs den! (:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0