Jag är inte död. Jag har bara gett mig av.

Jag kände honom inte så bra, men jag har ändå alltid tyckt om honom. När hela stora familjen samlades brukade han mest sitta tyst & bara betrakta alla som rörde sig runt om & små le då & då. Han ingav ett lugn. Han såg alltid så lugn ut.
 
Jag minns speciellt en gång, alldeles i början, då han kom in skuttandes i köket & ropade:
"Det gjorde dina föräldrar bra Emma!"
"Vadå?" frågade jag.
"Jag är också född 19 oktober! Vi är född samma dag!"
Han såg så glad ut. Jag upplevde honom aldrig som en som skrattade mycket, men den gången skrattade han. Hela ansiktet lyste som upp.
 
Jag tänker på alla som stod honom närmast. Vilket enormt hål det ska lämnas i en. Ett stort hål av saknad. Fast han är ju inte borta. Han är fortfarande kvar & ser till sina kära. Han kommer följa dem hela livet & kanske till & med hjälpa dem att hitta rätt väg. Så tror jag det är & tror man det så blir det nog lite lättare. Bara för att man lämnar det här livet är man inte borta. Man får det bättre. Samtidigt som man kan vaka över de som är kvar.
 
Gråt inte vid min grav. Jag finns inte där.
Jag finns i solens spegelblänk på fjorden.
Jag finns i vindens lek över sädesfälten.
Och när Du en tidig morgon väcks av
fåglars kvitter är det min röst Du hör.
Så gråt inte vid min grav.
Jag är inte död.
Jag har bara gett mig av.
 
 

Oj oj va bra

 

Torsdag 27 Juni 2013

JIppiiiie! Det har kommit ut en ny serie som heter Devious Maids & den är gjord av samma personer som gjort Depserate Housewives. Så nu ska jag kolla på första avsnittet & jag hoppas att det ska ligga på samma nivå. Att det ska vara lite likt. Desperate Housewives är utan tvekan den bästa serie som någonsin gjorts, i mina ögon, & jag blev så ledsen när den tog slut.
 
Förresten så är jag så otroligt avis på min familj som, när de var i Los Angeles i Universal Studios, besökte Wisteria Lane. Oj oj.. Fast mamma sa att hon var besviken för man fick bara åka snabbt igenom med en buss. Jag som hade trott att man fick vandra omkring där, men ändå så missade jag något som jag hade velat göra. Tänk där har de desperata husfruarna sprungit fram & tillbaka över gatan med sina kaffekoppar.
 
 

Bilder & bilder

Idag har varit en fruktansvärt varm dag. När man är vid kommunförrådet är det som att vara i en gryta. Som tur är så är vi ju inte där hela tiden, men nog är det ordentligt varmt att klippa gräs också. Jag har fått en jätte fin bränna. Jag har nämligen ett fint "avtryck" eller vad man ska säga, när jag haft linne på mig. Jag kommer nog inte visa mig i bikini i sommar. Nej, för snyggare har jag aldrig varit.
 
Ikväll har Mio & hans syskon varit & hälsat på hos oss. Nemo tyckte det var otroligt spännande. Han ser ut som en grand danois jämfört med dem. Haha. Nu är det bara några få dagar kvar till vi får hämta Nemos "lillebror".
 
Här är massa bilder från de senaste veckorna.
 
Först under veckan då min familj var i Los Angeles & vi var hus- & hundvakt.
 
 
 
 
Johan tar efter sin svärfar. Pappa var nog nöjd.
 
 
 
 
 
Midsommar Nemo!
 
Min fina, fina klänning jag köpte i London på Forever 21.
 
Jag försökte göra en midsommarkrans. Jag lyckades som vanligt inte. 
 
 
Mormor, farmor & Bosse.
 
Morfar, mormor, jag, farmor & Bosse.
 
Mamma & pappa.
 
 
Mormor & farmor!
 
Midsummer Meet som blev jätte lyckat & roligt!
 
Jag & Angelica fick åka en luddig raggarbil.
 
Angelica, Ida & Sandra vid öltältet. Sjukt roligt att det finns något att göra på midsommar nu också.
 
 
Någon som gled ovanför öltältet. Är det rektor Björn? Har hört att han gillar att flyga omkring haha.
 
 
 
 Idag.
 
 

måndag 24 juni 2013

Livet är fruktansvärt orättvist. Usch. Det har nog varit den värsta midsommaren någonsin & 23 juni är i fortsättningen ett dåligt datum.

Mord i hönsgården

Det är en sorglig dag idag. Alla nio hönsen är döda. Det är räven som varit i farten i natt. Det konstiga är att varken mamma, pappa eller hunden har hört när det hände. Den måste ha gjort det snabbt & tyst. Ungefär som en ninja. USch vad jag känner mig arg! Men som mamma sa: "Det är ju bara höns." Ja, fast det tycker inte jag. Det var ju våra höns & då ska väl ingen räv fara & ta dem?!
 
Nästan alltid då vi har haft höns har något dåligt hänt dem. En gång kom vi hem från Kalix & upptäckte då alla höns liggandes utspridda i hagen. Då var det grannens äckliga stövare som varit i farten. Den tog dessutom min kattunge också. Duvhöken & räven är också kända mördare hos oss. Jäklar vad vi ska spärra in hönsen nästa gång. Vi ska nämligen ha nya.

Samma sak som för ett år sen.

Det här skrev jag för nästan exakt ett år sen. Den 21 Juni 2012. Jag gör exakt samma sak idag som för ett år sen.
 

"Det ska bli så himla skönt att sluta tidigt idag. Jag slutar på 1 ½ timme! Just nu har jag lunch & sitter i Vännäs. Jag tror att jag kommer uppskatta att ha helg mer än jag någonsin gjort förut. Fast jag har haft det bra idag. Jag har bara glidit runt i snygg bilen med vattentanken & vattnat blommor. Nu måste jag skynda mig tillbaka. Hejsvejs!"

Onsdag 19 Juni 2013

Idag på jobbet har jag skrattat så jag fått ont i magen. I käken också för den delen. Varför jag skrattade så mycket kan jag inte säga, men det var längesen jag skrattade så himla mycket. De jag jobbar med är fruktansvärt roliga & jag kan sitta & fnissa hur mycket som helst då de svamlar. 
 
Det är lustigt hur en timme på jobbet kan kännas som tre & en timme hemma kan kännas som en kvart. Tycker det hade kunnat vara tvärtom. Fast jag är glad för jag slutar klockan 13 imorgon & kan då lyckligt fira att jag har nästan fyra dagars frihet. Fyra dagars slappande. På fredag är det ju Midsummer Meet i Blå parken & nu när de håller på att sätta upp öltältet känns det nästan som om det är marknad, men vi får vänta exakt en månad till på den.
 
Jag önskar att jag orkade göra något efter jag slutar jobba på eftermiddagarna, men helst lägger jag mig bara i soffan & tar det lugnt. Fast idag har jag åtminstone varit med mamma & sett dressyr i stallet. Det var inte roligt för de bara travade runt i en ring & jag förstår inte reglerna. Roligare med hoppning då.
 
Näe usch vad jag är tråkig. Ligger i sängen & klockan är bara halv tio. Johan hade rätt då han sa att jag blivit gammal & tråkig ;)
 
Det här tyckte jag var klokt.
 
 
 
 

måndag 17 juni 2013

Seg dag. Mycket tid till att fundera & det är inte alls bra såna här tråkiga tider. Sommarkänslan har inte infunnit sig & jag har en ganska dyster syn på livet just nu. Det brukar i och för sig vända när det är som sämst.

Jobbet går i alla fall bra & jag längtar nu till midsommar då jag vill ha roligt & vara glad. Tänk er en värld utan bekymmer & oro. Den världen hade jag velat leva i.

Ett litet ljus har jag i alla fall framför mig & det är då vi ska hämta Mio. Att vi ska få en helt ny liten bebis att ta hand om känns bra. Man ska omge sig med djur. De är så bra på att göra en glad.

Mio min Mio

Två veckor kvar. När två veckor gått får familjen Bergbäck - Karlsson en ny familjemedlem! En liten dvärgtax som jag döpt till Mio. Nemo kommer äntligen få sig en kompis & jag tror de kommer trivas bra ihop. Mamma & pappa hade inte planerat att skaffa en till hund. Det bara blev så. då blir det många djur på gården hemma i Vännäs. Två katter, två hundar & nio höns. Det börjar kännas som då jag var liten, för oj vad vi hade djur då. Det är så det ska vara.
 
 

Torsdag 13 Juni 2013

13 juni 2012, exakt ett år sedan, tog jag studenten. Vädret var fint & det var både skratt & gråt. Jag var mest ledsen. Jag ville inte alls sluta skolan
 
Men nu är det ett år senare & jag har inte gått skola på ett år. Den här dagen förra året var glamorös, den här dagen i år var däremot inte lika glamorös. Jag har klippt gräs, druckit kaffe & skrattat åt Putte & Magnus tjafs. Jag har gått omkring i arbetsbyxor, kört flakbilen, slängt ett träd på soptippen & svettats.
 
Ja. Så nu vet ni det.
 
 
 
 

hej å hå

Jag älskar bröllop. Helst sommarbröllop. Så därför har jag ju såklart sett på prinsessbröllopet idag. Jag är avundsjuk. Jag vill väl också vara på bröllopsmiddag på ett slott. Jag vill väl också åka båt i skärgården, men det får jag inte så jag får nöja mig med att se det på tv.
 
Jag har haft jordgubbar som jag suttit & ätit på. Kanelbullar också. Jäklar vad gott. Jag, Sandra & hundarna har varit på promenad idag & nu är det lördagskväll & jag vet inte vad jag ska göra. Alla andra ska ju dricka. Det är rockabilly på hotellet ikväll & hade tänkt fara förrut, men jag ångrade mig. Det kostar typ 200 kronor inträdet & så är inte ens nattklubben öppet så det känns inte riktigt värt. Dessutom är det inte riktigt superkul att vara askalas. Det är så jobbigt & är man för nykter bland andra askalas människor så är det ännu jobbigare. Ska till Kalix imorgon också så måste ju kunna köra bil.
 
Kanske man skulle spela kubb ikväll? Någon som vill vara med?

Bästergök

Nu är familjen min i Los Angeles & jag sitter här i Vännäs & ser på Vänner. Lika bra jag inte kom med ändå. Jag har varit förkyld & man får så ont i öronen då när man flyger. Däremot är jag ganska avundsjuk då de idag (klockan är typ halv 1 på dagen där) ska på Universal Studios. Dessutom ska det spelas in ett avsnitt av svenska hollywoodfruar precis där de är. 
 
Ja, ja. Börjar jobba på måndag. Om några år kommer jag ha semester varje sommar så jag ska nog kunna jobba några somrar till. Jag vet ju vad jag har att se framemot.
 
Det har varit en dålig, dålig natt med myggor, flugor, jamande katter, värme & storm följt av en dålig dålig dag, men jag hörde västergök idag & västergök är bästergök. Så det så! 
RSS 2.0