Skärtorsdag

Hej! Jag & Johan har blivit pensionärer. Vi går & lägger oss kring tio - elva & sen vaknar vi halv sju. Han jobbar ju visserligen, men jag... Varför fortsätter jag inte att sova?! Inte gör det väl så mycket kanske.
 
Jag har kommit på en slags terapi. Känner man sig på dåligt humör eller kanske stressad så är det bara att gå ut i skogen & vara där ett tag så blir man lugn & kanske till & med glad. Så är det i alla fall för mig. Kanske man kan kalla det skogsterapi. Haha. Hör nu hur jag svamlar.
 
Idag är det Skärtorsdag & jag hade blivit så glad om några små påskkärringar kom & plingade på, men i så fall måste jag ju springa & köpa godis först. Fast jag tror inte det är så ofta det kommer påskkärringar till Pox. Däremot ska jag fylla ett påskägg åt Johan. När jag får barn så ska jag ordna värsta äggjakten varje påsk. Gud vad kul vi ska ha. Haha. Ikväll är det ju på hotellet & det blir kul! Jag har inte varit där på hur länge som helst!
 

Försoning

Jag ligger här i soffan med tårar som torkat på kinderna efter att ha sett filmen Atonement, eller Försoning som den heter på svenska. Den var så sorglig, men väldigt bra. Jag har sett den förr, men det är säkert åtta år sen jag sett den. Jag älskar såna filmer. Filmer som är så vackra att de tar andan ur en & tårarna rinner i slutet.
 

Onsdag 20 Mars 2013

ÅH vad jag är trött! Inte tusan är jag van att jobba fem - sex dagar på en vecka, men nu har jag gjort det i alla fall. Både jag & Johan skulle lätt kunna snarka innan tio på kvällen. Faktiskt så ligger han här bredvid nu & sover.
Han med nytt jobb & jag med mer jobb än jag haft sen i somras.
 
Jag ber till Gud att jag inte ska behöva jobba sju dagar i rad för jag måste få vila ryggen! Fast måste jag nu jobba så gör jag väl det. Jag skulle må dåligt om jag tackade nej.
 
Vi har varit till Jock idag & ätit tacos med Johans familj på drygt 13 pers en vanlig onsdag. Hans föräldrar, syskon & alla fem barnbarn inräknat. Plus jag, Henrik & David. Jag har alltid velat ha en stor familj, så det tar sig. Haha.

Tisdag 19 Mars 2013

Ja men det är ju helt stört vad jag är slut. Jobbade kväll igår & förmiddag idag. Hjärnan blir lite konstig & kroppen öm. Idag tänkte jag laga middag till min karl när han kommer hem från jobbet om en timme. Jag ska göra något så avancerat som makaronipudding. Eller heter det makaronilåda? Samma sak tror jag. Jag tänkte mig att middagen skulle stå klar på bordet så han känner att han minsann har det lite lyxigt.
 
Jag som hade tänkt måla på Emilias tavla den här veckan, men då blev det en massa extradagar att jobba så det hinner jag då inte. Imorgon jobbar jag igen.
 
Känner att det blev ett jätte ointressant inlägg så nu tänker jag inte skriva mer.

Hejsan hoppsan

Större delen av dagen har spenderats med Elin. Först har vi ju jobbat ihop i flera timmar & efter det åkte vi ut på Bränna & raggade omkring i hennes lilla Toyota. Det var fint. Lycka när vi upptäckte att vi inte var de enda som raggade omkring i Bränna utan det var väldigt mycket folk. Eller väldigt & väldigt, men absolut mer än vanligt. Bränna är så himla tomt nu förtiden. Ofta är det så man väntar sig att en sådan där "boll" som finns i cowboy filmer ska rulla förbi & vinden ska susa i öronen. Men ICKET idag. Idag var det äntligen lite folk!
 
Om åtta timmar ska jag vara på OK igen, pigg & fräsch & trevlig. Pigg & fräsch vet jag inte om jag kommer lyckas vara på grund av grannar som inte har något vett, men tevlig ska jag åtminstone vara. Nu ska jag trycka in min snygga bettskena i munnen & försöka sova.
 
 

Lördag 16 Mars 2013

Jag hade en fin kväll igår. Jag & Ida satt där i vindimman & talade gamla minnen (så som man ofta gör då man är lite törstig) medan vi spelade Gyllene tider & Gasoline - This is my life på hög volym. Däremot har festerna som brukade vara här i Överkalix, varje helg, försvunnit någonstans & det är numera näst intill omöjligt att hitta någon. Så det slutar alltid med att man sitter & har både förfest, fest, & efterfest i en & samma soffa. Så var det aldrig förrut. Fast så hemskt är det ju ändå inte. I rätt sällskap har man roligt var man än sitter & jag var då definitivt i rätt sällskap igår. Vi skrattade så vi fick ont i magen. Kvällen slutade med att Johan skjutsade hem Ida & sen gick vi & sov. Nöjda & glada.
 
Idag i finvädret har jag hunnit vara ut & gå med mamma. Om en & en halv timme börjar jag jobba! Det är så konstigt nu. Jag känner fortfarande den här stressen med att hinna vara med Johan innan han ska fara till Gällivare, tills jag kommer på att han inte ska dit på måndag. Han ska till Norra Tallvik & kommer hem till mig klockan 4 samma dag. Sen ska det fortsätta så. Inget mer Gällivare. Ingen mer stress. Det känns så skönt & jag kan inte riktigt förklara det. Han har jobbat i Gällivare i fem år & vi har snart varit tillsammans i fyra (tre år & åtta månader idag). Vi vet ju som inget annat, men nog ska vi snart vänja oss! Jag tror vi båda är ganska lättade att det är över nu den där skiten.
 

Man ska aldrig söka efter lyckan. Den råkar man bara på.

Nu kan jag tala om vad det är för roligt som har hänt! Jag är så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen idag.
 
För det första så har Johan fått jobb åt kommunen & idag flyttar vi ihop på riktigt. Det är idag sista fredagen han kommer hem från Gällivare med sin stora tunga väska. Vi behöver inte längre stressa för att hinna vara med varandra. Vi behöver inte gå & lägga oss i varsin tom säng fyra dagar i veckan.
 
För det andra så har jag fått jobb alldeles nyss (nu på morgonen) på Grönytor igen i sommar. 11 veckor! Det är så skönt så det inte är sant. Nu behöver jag inte gå & oroa mig att jag inte ska få något jobb. Så jag & Johan kommer ha kafferaster ihop. Haha. Samma arbetskläder. Däremot jobbar vi inte med varandra & det är nog bra. Annars kanske vi skulle bli tossiga på varandra. Fast det tvivlar jag ändå på.
 
Vi har haft motgångar båda två & nu, äntligen, verkar det ha vänt. Det verkar vända till något bra & jag kunde inte vara gladare!
 

Kärlek

Jag tog på mig mina sköna sockor som jag köpt på konsum. De är alldeles luddiga & fluffiga. Skulle lika gärna kunna skutta omkring på moln. Köp såna. Man kan inte vara arg i fluffiga sockor.
 
Bra saker händer när man har på sig fluffiga sockor också. Jag fick nämligen för två minuter sen sommarjobb 11 veckor på Grönytor igen. Att jag är glad!!!!
 

Far over the misty mountains cold

Lite mobilbilder från idag. Vi var i Lomträsk & gick en lång, låååång promenad. Hade jag varit i bättre form hade jag nog njutit mer av det. Solen sken & fåglarna kvittrade. Några små rådjur stod en bit in i skogen & tittade på oss innan de hoppade iväg. Så det var helt okej. 
 
 
 
 
Här ligger båda hundarna helt utslagna. Takira där fram & Nemo där bak.
 
Alldeles slut var han.
 
 

Onsdag 13 Mars 2013

Jag sitter & äter bullar i hopp om att bli mätt innan jag börjar jobba. Sitter på UG & orkar inte fara hem för att laga mat. Jag har haft matte & sen som vanligt suttit i kafeterian & fördrivit tid innan jag orkar fara någon annanstans. Det är mycket roligare att sitta där & surra än att sitta hemma i soffan & glo på Tv.
 
Det här roliga som har hänt nu, som jag väntat på i flera år, känns så overkligt. Kan knappt tro det är sant! 
 
Nå ikväll jobbar jag ju & jag ska jobba med Oskar för första gången! Haha.
 
En serie jag börjat se! Gillar man Gossip Girl så gillar man nog den här också.
 

Tisdag 12 Mars 2013

Lite smådålig på att uppdatera är jag ju, men inte är det alltid man is.
 
Mattelektionen idag var helt okej där jag satt med både powerking & kaffe. Det var inte lätt att stiga upp i morse & mina ögon var alldeles uppsvällda av för lite sömn. Sen när man såg att det var 27- ute tänkte jag att det nästan inte var värt att gå ut & plåga igång lill bilen, men jag gjorde det ändå.
 
Efter att ha haft matte så satt jag en stund i kafeterian & pratade med Doirs som jag träffar så sällan. Det är alltid roligt att tala med henne. Då känns det som om jag fortfarande går skolan & bara sitter & har hål. Det tycker jag om. Jag bjöd över Ida på te (hör nu tanten) & vi hade det bra vid köksbordet med surr & skratt.
 
Vad jag ska göra resten av dagen får jag se. Imorgon däremot, då jobbar jag.
 

Hej Hej

Åh! Jag är så glad nu av flera olika anledningar faktiskt. Den största anledningen kan jag däremot inte tala om riktigt ännu, men snart & nej jag är inte gravid så någon får för sig det! 
 
Är fökyld & det var därför inte särskilt roligt att flyga hem i fredags. Öronen & min skalle höll på att sprängas av trycket när vi landade så jag satt bara & höll för öronen & grät. Folk måste ju ha trott jag var knäpp.
 
Det var jätte bra i london & jag saknar det liiiitegrann. Första gången jag rest någonstans & faktiskt saknat det när jag kommit hem. Jag längtade inte alls hem när jag var där heller. Alla människor var så trevliga & hjälpsamma så man behövde då aldrig vara rädd för att fråga någon om något. Fast det var ändå lisa som skötte snacket. Haha.
 
Till london ska jag fler gånger. Helt klart. Jag lägger upp någon bild nu, men inte så många för de flesta har väl folk redan sett på facebook.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okej jag spårade ur lite med bilder haha

4 Mars

Jag är så himla nervös. Usch. Jag är mest rädd för att det ska bli som när jag var till Turkiet & bara längtade hem hela tiden. Hela resan blir ju som förstörd då.
 
Jag kommer att ha kul. Det vet jag, men ändå sitter jag här & oroar mig. Dessutom måste man tala engelska & jag låter som en tönt när jag gör det. Kanske Lisa & Nina får sköta snacket haha.
 
Nä, då är det bara att göra sig klar. Hejdå!
 
Jag får i alla fall pricka av en sak på min Bucket List.
 
 
 
 

Dan före dan

Åh vad jag är nervös! Det är snart ett år sen jag flög & då sa jag att jag aldrig mer skulle flyga, men imorgon måste jag det ändå. Eller måste. Jag kan väl skita i att flyga någonstans om jag vill, men det blir jobbigt att ta sig till London på annat sätt.
 
Lyssnar på The Clash - London Calling & Dropkick Murphys - State of Massachusetts. Dropkick Murphys låt har ingenting med London att göra, men blir ändå som taggad & upp i varv.
 
 
RSS 2.0