Nervositet & oro.

Idag har jag vikarierat i första klass på lågstadiet. Jag har aldrig varit så nervös som jag var imorse. Jag har ju tänkt att om jag nu skulle jobba där någon gång så är det långt in i framtiden & så plötsligt ringer telefonen & så är man där. Jag kände mig smått panikslagen faktiskt, men det gick bra. De är ju så gulliga. "Sitt med mig i matsalen" "Nej sitt med mig!" Haha. De kallade mig till & med för fröken! Haha vad jag kände mig gammal. Det var ju nyss jag själv gick ettan. Fast det är det ju inte. Det är nästan fjorton år sen. Ja nu kände jag mig då gammal! Åh. Jag tror jag vill vara skolfröken. Vill vara fler dagar så jag kan bli säker.
 
Hade någon sagt till mig, när jag var femton, att jag om fem år skulle vikariera på lågstadiet hade jag ju trott att de blivit knäpp.
 
Jag borde verkligen sluta oroa mig för saker. Man mår liksom bara dåligt helt i onödan, men jag kan inte rå för det. Jag är en sån som tänker & funderar alldeles för mycket. Det går inte riktigt att sluta med.
 
Jag har i alla fall nästan julpyntad helt färdigt. Jag ska lägga upp bilder här någon dag!

scumbag brain

 

27 November 2013

Mitt humör är som vädret. Stormigt. Jag hade massa tvätt,  jag förstod inte matten, jag har varit klantig hela dagen, hundarna har inte lyssnat för fem öre så Nemo har jag varit riktigt arg på & sen utsatte jag mig för något som jag är jävligt rädd för.
 
Det klantigaste jag någonsin gjort hände idag när jag skulle laga lunch. Falukorv & spagetti. Jag hade köpt en sån där falukorv med jätte hårt skinn & jag stod där & försökte skära. Plötsligt slinter den vassa köttkniven & åker rätt i min mage. Det tog så ont. Jag tänkte: "Jaha, nu har jag knivhuggit mig själv i magen". Snabbt lyfte jag på tröjan & där var det då inge blod. Det var bara ett märke som svullnade upp lite, Där stod jag ett tag & stirrade på min mage & tänkte på vilket pinsamt samtal jag hade behövt göra i fall jag verkligen hade knivhuggit mig själv.
 
"Hej jag heter Emma & behöver en ambulans till Vännäsberget i Överkalix. Jag har råkat knivhugga mig själv i magen. Skynda er, det blöder som fan"
 
På riktigt. Hade det varit lite hårdare hade kniven glidit rakt in. Jag borde nog bara gå & lägga mig för natten. Jag är ju en fara för mig själv.
 
 
.

Guld

Nu måste jag vara här & skriva igen. Alltid när solen är framme på morgonen när jag ser ut genom fönstret i matrummet så blir det såhär fint. Jag kan stå länge, länge & se. Hugger någon ner skogen här utanför så ska jag giva dom på moppo. Dessutom springer "mina" fyra ekorrar omkring upp & ner & runt om träden hela tiden. Det är också något som kan roa mig länge.
 
En morgon nu i helgen kom Johan ner & hittade mig ståendes framför fönstret.
 
"Vad gör du?" frågade han.
"Tittar på ekorrarna" svarade jag medan jag skrattade åt hur de betedde sig.
 
Fast en sak har jag märkt som gör mig arg. Det är tre stora ekorrar & en liten. Den lilla får minsann inte vara med. Den får inte ens komma nära maten för de andra.
 
Jag blev lika sur i höstas då det hade kommit en ny häst till ridskolan här nedanför oss & jag såg hur de andra hästarna jagade den & bet den tills den snubblade i ett försök att springa undan. Den försökte komma sig upp & den andra hästarna sprang runt den. Tillslut jagade de in den i skogen & den fick inte komma därifrån. Mobbing finns då bland djur också. Nu får den hästen stå i en egen hage eftersom de var så elaka mot den. Stackars liten.
 
Juste, solen på morgonen var det jag först skrev om. Jag kom av mig lite. Jag har tagit kort på det så att ni kan få se hur fint det är. Det ser ut som guld. fast det är vackrare i verkligheten.
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 26 November 2013

Idag har jag & Sara varit till GK's. Där hittade jag mycket fint. Ännu mer hade jag velat ha, men man är ju inte gjord av pengar precis. Jag är en sån som intalar mig att jag "behöver" en liten sovande ängel eller en låda som man kan ha ljus i. Men vad vore livet utan inredning?
 
Nu blåser det som tusan ute & det är plusgrader. Jag är inte nöjd, för på söndag är det första advent & då ska det snöa & vara minusgrader har jag bestämt. Julskyltning vill jag gå på. Inte för att köpa någonting, men för att det är mysigt. 
 
Jag & Sara har förresten planerat, att någon dag, åka till Pajala till Systrars Drömbutik. De hade ett stånd här på marknaden & hur de hade fina grejer!! Då minsann ska jag komma hem med mycket "välbehövliga" grejer.
 
Lite bilder av det jag köpt.
 
 
 
Till lampan. Den var så ful innan.
 
 
Jag köpte ett nytt tyg & klädde om hallsoffan. Det är egentligen en utdragbar säng, men vi har ved i den. Och det där tyget på lampan köpte jag också. På söndag ska jag byta till rött ;)
 
 
Det har äntligen börjat bli lite finare i hallen.
 
 
Älskar såna här tomtar med mössan för ögonen. Haha.
 
 
 
 
 

The Great Gatsby

Den filmen såg jag igår. Det var en sån film som jag inte kunde slita mig från. Jag bara såg på den. Vanligtvis när jag ser film, så pausar jag hundra gånger för att göra te, springa på toa, städa lite osv, men inte den. Jag såg på den från början till slut, nästan helt utan stopp. Den var så himla bra! Precis min typ av film.
 
Den var ganska lång, men har ni tråkigt så se den! Dessutom är ju Leonardo Dicaprio rätt charmig, trots att det är länge sen Titanic filmen. När man ser Titanic blir då jag kär i honom.
 
 
 
 

Julen

Åh vilken julkänsla jag precis fick. Kan det inte bli december nu så jag får börja julpynta!! När jag har barn så ska jag alltid göra julen rolig för dom & lura i dom att det finns tomtenissar & allt möjligt. Sånt gjorde mamma. Vi satte ut gröt & smörgåsar på bron. Då gick mamma & gjorde så det såg ut som om någon väldigt liten varit där & ätit. Hon gjorde små fotspår i snön & skrev till & med lappar åt oss med liten text som då skulle vara från "tomtenissarna" Arnvid & Fotvid. Länge, länge trodde jag att de fanns. Ibland brukade jag leta efter dom runt om i huset. Jag hittade dem aldrig.
 
En gång sa vi till mina kusiner som då var 7 & 4 år att vi skulle ringa till tomten. Så slog jag mammas nummer & så fick hon låtsas vara tomten. Miranda (den äldre kusinen) frågade, "När kommer du tomten?" De var jätte glada. Sen dess vill de alltid att vi ska ringa till tomten. Fast Miranda börjar bli lite för gammal så hon tror nog snart inte på honom längre.
 
Men jag ska köpa massor med julklappar åt mina barn & pynta hela huset, baka & lura i dem massor om tomtar & nissar. Det ska bli roligt. Men än är det några år dit.

rock i jock

Vi hamnade i jock så det blev att vi stannar över natten. Det är ju ganska långt hem. Fast jag kommer hem redan vid halv sju på morgonen eftersom Johan jobbar imorgon. Sen har jag matte. Matten den matten...

Idag har jag inte gjort något vettigt. Förutom att ha mina svägerskor & gudson på besök. Vad konstigt det lät. Gudson.. haha. Vi säger nog lill Adam istället. Han är söt. Han sitter som och morrar för sig själv. Jag vill också ha en bebis. Fast inte ännu.

Desolation of Smaug

Idag är det den 13e november, vilket betyder att det idag är exakt en månad till andra delen av The Hobbit kommer ut! Jag har väntat ett år. Förra året visades den första också 13e december. Gud vad bra den var. Jag blev helt betagen. Speciellt då jag såg den i 3D. Jag är så glad att de gjort så man kan se 3D bio här i Överkalix. Då slipper man åka till Luleå.
 
Igår hade vi bott i huset i två månader. Två ynka månader. Jag tycker det känns som om vi bott här minst ett halvår. I lördags då det var den 9e hade jag haft körkort i två år vilket betyder att jag har klarat min prövotid. Eller vad det heter. Så nu om det går illa för mig behöver jag inte ta om hela körkortet. Haha.
 
 

Du din dumme jävel

Jag är så värdelös i matte. Hjärnan bara sätter stopp & jag sitter där & stirrar på talen. Jag vill gråta. Dumma jävla 18åriga gymnasietönt jävel mig som inte kunde ta tag i matten när jag väl gick skola. Jag hade garanterat klarat det. Jag straffade mitt framtida jag som fan, men det visste jag ju inte då. För inte skulle jag läsa vidare. Inte skulle jag bli någon lärare. & det är bara två år sen.
 
Tänk hur jag hunnit ändra mig under den tiden. Men man är ju så inihelvete korkad när man går skola. Inte vet man nå. Kunde jag åka tillbaka i tiden, två år, så skulle jag trycka upp 18åriga mig mot väggen & ge henne den stryk hon förtjänar. Fan. Usch. Jag är så jävla arg.
 
Här har vi hon. 18 år & korkad. Tycker ni det ser ut som om jag pluggar matte kanske?
 
 

Forever young

Nu är jag inte längre själv hemma utan Johan har kommit hem. Jag gillar inte att sova själv & speciellt inte i ett hus. Så det är tur att han kommit sig hem. Det har ju kommit ännu mer snö nu. Så mycket att mammas dvärgtax knappt tar sig fram. Det kan inte vara lätt att ha så där korta ben. Haha.
 
Imorgon är det revy på folkets hus som heter Lilla Fransyskan. Har skaffat biljetter till mig & Johan så jag hoppas att vi får skratta mycket. Nästa helg ska vi på julbord, eller vad det var, med Johans nya jobb, Vattenfall, i Boden på Western farm. Sen ska vi minsann sova på hotell! Lite läskigt däremot. Jag lär vara yngst bland alla. En 20åring bland 25+ kanske. Enligt de i London ser jag inte ut en dag äldre än 16 år. 
 
Egentligen borde man bli glad att folk tycker man ser ung ut. Fast kanske inte när man är 20. Då är det inte roligt. Däremot när jag är 30 & folk kanske tror jag är 25, då ska jag bli glad. Mamma skulle åka buss någonstans för inte så längesen, hon är 44, & då trodde busschauffören hon var skolungdom. Pappa fyller 50 på ca 1 år & jag kan inte säga att jag tycker han ser ut som en typsik 50åring direkt. Han är då inte 50 i huvudet i alla fall. 
 
En bild på mig i The Great Hall.
 
Vårat snöiga myshus.
 
Sjukt mysiga sockor jag köpte i London.
 
Köpte en Time Turner!
 
 
 

Hej å hå

Nu är Johan någonstans i södra Sverige. Jag sitter däremot här hemma med tjockt med snö utanför fönstret & dricker kaffe.
 
Och så är jag så arg. Folk som frågar "Har du nå jobb?" "Vad gör du nu?" "Jobbar du alls?". Visst får man väl fråga & när såna man känner frågar gör det ju ingenting för det förstår jag ju att de undrar, men när bara random folk frågar blir det ibland för mycket. Nej. Jag har inget jobb. Jag är väl inte helt värdelös & hemsk för det? Än så länge har jag pengar så att jag kan köpa mat, tanka bilen osv. Så folk behöver inte oroa sig. Jag klarar mig. Ibland kan jag hinna höra "Jobbar du?" elva gånger på en dag. Då blir man trött. Man är ingen parasit för att man inte jobbar. Jag tar inte emot några pengar från soc eller någonting så det är liksom lugnt. Det är ingen som slösar sina skattepengar på mig. Punkt.
 
Många tror kanske att jag är lat. Men jag är fan inte lat. Hela dagarna springer jag omkring i huset, tvättar, städar, diskar, lagar mat, går ut med mammas hundar så hon ska slippa komma hem på lunchen. Jag ser alltid till att det är rent & fint i huset när Johan kommer hem. För det tycker jag det kan vara. Jag vet själv hur tungt det är att komma hem från jobbet & så är det jätte stökigt. Kanske jag nästan är en hemmafru? Haha. Nej. För hemmafruar lever av sina karlar. Det gör inte jag.
 
Just nu håller jag på att läsa upp matten så jag ska kunna läsa till lågstadielärare. Under tiden går jag & hoppas på att jag ska få hoppa in för någon på Ok. Där tycker jag om att jobba. Jag hoppas de ringer snart, för ibland kan jag faktiskt sakna det..
 
Nå ja. Nu ska jag sluta sura & kolla 9gag istället. Sen ska jag minsann fara & slänga massor med skräp!
RSS 2.0