Snögubbe

Det har kommit så otroligt mycket snö nu & det är nästan plusgrader ute & jag funderar på att ta med mig Nemo ut & göra en riktigt fin snögubbe! Jag har inte gjort en snögubbe på flera år så nu tycker jag det är dags. Tänkte plumsa omkring i djupsnön. Det är ju pudersnö & nå som fortfarande är roligt är ju att slänga ner sig i den. Haha. Det är så mjukt & mysigt. Bara Nemo hinner med i snön för han har ju så korta ben, haha. Nu hade det varit roligt att åka snowboard!
 
Min bil är en enda stor isklump så den tänkte jag också ta hand om idag. Kanske också försöka mig på lite matte.
 
I förrgår fyllde min farfar Ingvar 74 år & igår fyllde min morfar Åke 76 år så grattis till dem!

Make The Jump

 
Jag tycker verkligen att jobbiga saker, eller problem, bara staplar sig på varandra. Ungefär som en hög med läxor man inte riktigt orkar ta itu med.
 

Legends of the fall

Jag har sett Legends of the fall för miljonte gången & den slutar aldrig att vara bra. Såna typer av filmer är de bästa jag vet. Andra filmer som jag också kan se hur många gånger som helst är: Benjamin Button, The Notebook, Shawshank Redemption & Forrest Gump. Såna filmer som följer människor genom hela deras liv. De är alltid bäst. Det skadar ju inte heller om Brad Pitt är med i en film.
 
Imorgon ska jag på mattelektion! Det ni! Jag ska börja läsa upp Matte B (eller Matte2b som det nu heter) nu så jag kan börja på universitet till hösten. Jag är inte det minsta skolless & bryr mig inte ett dugg om att ha tentor osv. Lite utmaning här i livet kan behövas. Allt kan ju inte vara lätt. Jag tycker faktiskt om att gå i skolan (mitt 15åriga jag ger mitt 19åriga jag en rak höger rätt i ansiktet) även fast jag inte var klok nog att inse det när jag väl gick i skolan.
 
Bara jag klarar matten så ska nog mitt liv gå åt rätt håll det med.
 
Bild från Legends Of The Fall
 

Bilder från förra veckan

Just nu sitter jag & ser The Odd Life Of Timothy Green. Eller inte just nu, för tog en liten paus. Filmen verkar ganska bra faktiskt. Jag gillar såna där filmer som gör att man känner sig lite sorgsen & vill gråta & extra bra är det ju om filmen innehåller både det & lycka. Så att man blir sådär glad att nästan hela dagen blir räddad. Jag är en sån person att jag både skrattar, gråter & blir arg när jag ser vissa filmer. Då är det en bra film om den lyckas ta fram alla de känslorna. Då har de som gjort filmen lyckats tycker jag. Eller så är jag bara känslig.
 
Har tagit en hel massa bilder förra veckan, men glömt lägga upp här på bloggen så jag gör det nu.
 
Först är det bilder från då Ida fyllde 20 år & vi överraskade henne med tårta & blommor.
 
 
 
 
 
 
 
 
...och från en kall promenad i Lomträsk med Angelica & våra hundar.
 
 
 
 
 
..och den här från samma dag, men de har Angelica tagit. Jag & Nemo!
 
 
 
 
 
 
 
 

.....

Idag blir det att fara & se Hobbit en andra gång, men denna gång här hemma i Överkalix som äntligen skaffat så man kan se filmer i 3D. Hoppas ju bara att de kan börja ha öppet under helgerna sen för då skulle nog mer folk ha tid att gå på bio. Dessutom hade det varit skönt att en lördag bara kunna fara på bio om man har tråkigt.
 
Jag har varit med Nemo hela dagen & jag har hållit på att bli galen. Jag tror inte jag vill ha någon egen hund. Det är nästan inte värt det när man måste gå ut i 25 minus grader & försöka få han att skita. GUD vad jag har varit arg. För jag har inget tålamod & han ska bara springa omkring & nosa på allting. Så jag har varit ut 4 gånger med honom idag för att han har gnällt konstant. Hundgnäll är inte ett ljud jag tycker om.
 
Nå nu ska jag fara hejdå.

Oh God Why..

Jag kommer ångra det här men.... Här är en bild på mig från 2007. Hur man plockade ögonbryn eller förmade dem hade jag ingen aning om (är förresten ingen höjdare på det ännu) & så var det tydligen fint om man inte såg alltför glad ut på sina bilder heller.
 
 
Här är en till väldigt "fin" bild på mig & Rebecca.
 

Ljus dag

Det har varit så himla fint idag så jag tog lill forden & for ut & körde. Jag tog med mig Oskar & Emilia på vägen. Vi åkte till Kalixälv där det var en massa renar som jag tog bilder på. De var inte speciellt rädda av sig så Oskar han gick fram till dem & försökte locka i dem mat, men de ville inte ha.
 
Sen for vi uppåt Jock & sen hem igen. Massage har jag också hunnit vara på & ikväll är det mycket möjligt att jag får & åker skidor igen. Jag som verkligen hatade skidor förrut. Kan väl inte säga att jag älskar dem nu heller, men ibland är det ju helt okej.
 
 
 
 
 

Hejsan hoppsan

Idag har det varit en väldigt lång dag känns det som. Vi firade Ida som fyller 20 år imorgon! Det är inte varje dag man fyller 20 så vi tyckte hon kunde få en stor tårta, blommor & en barbiedocka. Hehe. Stackars henne som säkert trodde vi köpt något helt fantastiskt & så var det bara en barbiedocka, men vi hade faktiskt barnkalas. Saft, tårta & såna där papperstallrikar & pappersmuggar med prinsessor på.
 
Angelica (min personliga tränare) drog med mig på skidor upp till lappberget där vi åkte 5km spåret. Hon åkte bakom mig i de brantaste backarna & ropade Kom igen! Du klarar det! Kämpa på! Nästan framme!
Medan jag själv hade vädligt negativa tankar & ville kasta mig i pudersnön & sova ett tag. När vi väl kom till mål så kändes det som om jag precis tagit mig ut ur Mordor. Ni vet det där hemska orch samhället i Sagan om ringen. Okej, samhälle är nog inte riktigt rätt ord. Helvetes stad passar bättre.
 
I natt sover jag hos mamma & pappa. Ibland är det ångest att sova ensam i lägenheten. Speciellt med dumma grannar som skriker & gråter om nätterna.
 
En bild på mig då jag precis tagit mig upp för dödsbacken. Angelica är inte att leka med.
 
 

Ut i skogen

Idag har jag varit ut på första skidturen för i år. Solen tittade äntligen fram & i januari känns det ofta som om man inte sett den på flera månader, fast det är ju inte riktigt sant, men nu håller det på att bli ljusare & då blir jag så glad.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kanske lite sent att göra en sån här nu, men inte gör det så mycket

Hur tillbringade du ditt förra nyår?
Med Johan, Sandra & Viktor. Sladdade omkring i en merca & sen åkte vi till Brännabron där vi stod & såg på fyrverkerier.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gick bal & tog Studenten. 

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag minns inte vad jag hade, men säkert så höll jag dem inte.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej. Haha jag tror inte det. Jag är trött i huvudet & orkar inte tänka. 

Dog någon som stod dig nära?
Nej

Vilka länder besökte du?
Inte ens Finland. 

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Resor, resor & resor. Lite mer visshet om min framtid skulle också ha varit trevligt.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
13 Juni som var studenten

Vad var din största framgång 2012?
Jag tror inte det var så många framgångar det här året.

Största misstaget?
Inget som jag kan komma på.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite sjuk har jag nog varit.

Bästa köpet?
Båten. Däremot var det Johan som köpte den & inte jag. Men den & sängen. Sänge köpte Johan också btw. Haha.

Vad spenderade du mest pengar på?
Studenten & balen.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja säkert.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Dansa Pausa & Gotye låten. (Nu härmade jag Nina) 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Liiite gladare. Ska bli MYCKET gladare det här året.

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer glad haha. Sluta tänka så mycket.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt.

Hur tillbringade du julen?
I Svartbyn med familjen.

Blev du kär i år?
Nej. Jag har varit det i flera år i rad nu.

Favoritprogram på TV?
Alla mina favoritserier har slutat!!!! Ser inte på tv ens.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej jag tror faktiskt inte det.

Bästa boken du läste i år?
Jaa, jag vet inte. Har läst fleera böcker.

Årets bästa kompis?
Hmm... Mamma.

Årets bästa film?
Hobbit & Avengers.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Ja, jag har nog inte träffat så många nya människor i lilla Överkölis ;)
 

Ågren

Har haft några månader med ångest som suttit fast i mig. Jag tycker det gick för fort. Jag hann inte ens tänka tanken på vad jag skulle göra av mitt liv. Jag har haft ångest alldeles för länge nu & är så himla less. Är alltid lite nedstämd & vill helst bara sova, men nu har ångesten blivit ersatt av beslutsångest istället. Ska jag gå skola i 3 ½ år eller inte?
 
Visst nog har jag haft att göra & så, men det är ju inget fast. Jag vill ju ha något fast så att jag någon gång kan planera vad jag vill göra t.ex en helg. Nu kan jag inte det. Mitt mål i livet är i alla fall att aldrig behöva jobba kvällar eller helger. Ska försöka, men som sagt lider jag av fruktansvärd beslutsångest. Fast ändå så känns det som om jag börjar se ljuset litegrann. Det är inte lika mörkt längre som det var för ett tag sen.
 

London Calling

 
 
 
Det är ungefär 50 dagar till jag, Nina & Lisa susar iväg till London. Trots regn & moln så är det lite av min drömstad. Jag är jätte glad är jag äntligen ska få åka dit! Det känns så overkligt på någon sätt. Jag LÄNGTAR!!!
 
 
 
 

Om du är på fel väg se då till & vänd

Livet som du lever är en gåva som du fått så fyll det då med kärlek & låt ondskan tyna bort. - Ras Cricket: Det e bra
 
Är det hemskt konstigt att jag inte börjat tycka om rosa förrän 19 års ålder?
 
 
 
 
 

Såhär känner jag mig idag

Sjuk & dålig.
 

Blä

Något jag tycker är konstigt är att såna här riktiga High Fashion modeller ska se ut som att de är allvarligt sjuka. Pinnsmala, mörka under ögonen & samtidigt ska de se ut som några slags levande döda. Det är därför jag tycker om Victoria's Secret så mycket. Då är de vältränade & vackra. Dessutom ler de & ser så himla glada ut. High Fashion modellerna ser ut som om de ska dö. Usch. Det verkar till & med vara populärt att se ut så. Vad fan.. Många "fotobloggare" tar bilder på människor som ser ut så. Döende.. Det är "konstnärligt" tycker väl dom. NEJ det är det inte. Det är sjukt. Usch. Det är också bra om man ser ut som en alien eller zombie & kan stå i väldigt onaturliga vinklar med kroppen.
 
Ja, detta är väldigt attraktivt.
 
 
 
 

Den här bilden är så himla häftig

Tänk att ha en elefant utanför huset.
 
 
 
 
 
 

3 Reasons

Den mest ångestframkallande dagen i veckan.

Jag sitter på Ug nu & jag har nyss öppnat & satt på kaffe. Däremot är det tveksamt om det blev bra kaffe för tror aldrig jag gjort det här förrut.
 
Imorgon är det måndag vilket betyder att Johan åker tillbaka till Gällivare & våran "semester" är över. Han kommer inte längre komma hem på kvällarna & vi kommer inte kunna ligga vakna till fem på morgonen & se seire. Vi kommer inte heller kunna stiga upp klockan tolv & sen bara fortsätta att se serier. Oj oj. Ibland är ju livet så orättvist att det inte är klokt. Varför måste just min pojkvän vara borta fem dagar i veckan?! Hade jag blivit miljardär hade han inte behövt jobba. Då hade jag försörjt honom & gett han pengar så där som gubbarna gör med sina hemmafruar.
 
Imorgon får jag nog i alla fall hem min almanacka som jag beställde från fujidirekt. Har väntat ett tag nu. Ikväll hoppas jag verkligen det blir mer folk här på UG för annars känns det ju så värdelöst att sitta här.
 

Min "Bucket List"

Det är väldigt många olika punkter här nu, men gör det här för min egen skull. Ska skriva ut den sen tror jag. Sätter en fyrkant under de jag redan gjort. 
 
#
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#
 
 
 
#
 
# Fast det finns alltid mer att lära.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och mer är det, men måste komma på vad det är först. Haha.

Yes it will

Hobbit: An Unexpected Journey

Jag & Johan har idag varit & sett Hobbit! ÅÅÅH vad den var bra. Precis min typ av film. Allt sådant som jag älskar: Trollkarlar, skogar, drakar, hästar & såklart. The Shire (Fylke). Jag hade gjort vad som helst för att få bo där med alla små hobbitar & deras små trädgårdar. Sitta på Green Dragon & sjunga & dricka öl. Haha. Jag kommer inte komma till Nangijala när jag dör, jag kommer hamna i Fylke. Ja.. Det är vad jag tror. Jag är så nördig att jag borde ge mig själv en höger, men det bryr jag mig inte om.
 
Det är föresten J.R.R Tolkiens födelsedag idag såg jag någonstans, så det passade ju att se den då ;)
 
Vi var även & hälsade på hos Krille & Sofia & sen åkte vi till Pastabacken eller vad det nu hette & åt där. Hamnade i allvarlig matkoma & sov nästan hela vägen hem.
 
 
 
 
 

2013

Då var det ett helt nytt år! Jag mår som jag förtjänar medan jag sitter hemma hos mamma & pappa & har nyss tryckt i mig oxrullader. Första dagen på det nya året har inte direkt varit så fantastisk. Jag har spenderat hela dagen i sängen. 00.00 slaget firades med Ida när vi stod mitt i Bränna & släppte iväg våra "luftballonger". Sen sprang vi direkt & kramade om en massa andra av våra vänner. Själva nyårskvällen var vi hos Angelica & åt tacos. Maja var där också. Mycket gott var det!
 
2013 kommer bli ett jätte bra år känner jag! Jag ska resa. Jag ska både till London & Los Angeles. Till London ska jag i mars med Nina & Lisa & till Los Angeles ska jag med familjen i juni. Bara nu pengarna är på min sida.
 
Dessutom fyller jag 20 i år. Ida hon fyller 20 om några veckor. Vi som nyss var 14. Jag tänker göra det här året till det bästa hittills. Så det så!
 
 
RSS 2.0