Julen

Åh vilken julkänsla jag precis fick. Kan det inte bli december nu så jag får börja julpynta!! När jag har barn så ska jag alltid göra julen rolig för dom & lura i dom att det finns tomtenissar & allt möjligt. Sånt gjorde mamma. Vi satte ut gröt & smörgåsar på bron. Då gick mamma & gjorde så det såg ut som om någon väldigt liten varit där & ätit. Hon gjorde små fotspår i snön & skrev till & med lappar åt oss med liten text som då skulle vara från "tomtenissarna" Arnvid & Fotvid. Länge, länge trodde jag att de fanns. Ibland brukade jag leta efter dom runt om i huset. Jag hittade dem aldrig.
 
En gång sa vi till mina kusiner som då var 7 & 4 år att vi skulle ringa till tomten. Så slog jag mammas nummer & så fick hon låtsas vara tomten. Miranda (den äldre kusinen) frågade, "När kommer du tomten?" De var jätte glada. Sen dess vill de alltid att vi ska ringa till tomten. Fast Miranda börjar bli lite för gammal så hon tror nog snart inte på honom längre.
 
Men jag ska köpa massor med julklappar åt mina barn & pynta hela huset, baka & lura i dem massor om tomtar & nissar. Det ska bli roligt. Men än är det några år dit.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0